Home LIMA skyriai Vilniaus istorikai ruošiasi skrydžiui LIMOS padangėje
Vilniaus istorikai ruošiasi skrydžiui LIMOS padangėje
Parašė Mindaugas Nefas   

   

   Balandžio 11 d. Vilniaus Antakalnio gimnazijoje vyko Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos (LIMA) Vilniaus miesto skyriaus steigiamasis susirinkimas. Vilniaus miesto istorijos mokytojus savo dainomis sveikino bei džiugino LIMA tarybos narys R. Navickas su pagalbininkais, atlikę nuostabią meninę programą. 

   LIMA skyriaus įsteigimas yra būtinybė, siekiant suburti istorijos mokytojų bendruomenę Vilniuje. Svarbiausi susirinkimo klausimai – skyriaus įsteigimas ir pirmininko rinkimai. Steigiamajame susirinkime dalyvavę mokytojai į skyriaus pirmininko postą iškėlė Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos mokytoją Sonatą Džiavečkaitę ir Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos mokytoją Mindaugą Tamošaitį. Daugumos sprendimu skyriaus pirmininke buvo išrinkta Sonata Džiavečkaitė, kuri vylėsi, jog pavyks suburti Vilniaus miesto istorijos mokytojų bendruomenę.

   Susirinkusių mokytojų siūlymu naujajai Vilniaus miesto skyriaus pirmininkei į pagalbą buvo išrinkti aktyvūs mokytojai - N. Kostinienė (Vilniaus Simono Daukanto gimnazija), E. Šalnienė (Vilniaus savivaldybės Grigiškių „Šviesos“ gimnazija), M. Tamošaitis (Vilniaus Simono Daukanto gimnazija) ir M. Nefas (Vilniaus Radvilų gimnazija). Artimiausiu metu ketinama pasiskirstyti atsakomybės sritimis ir imtis darbo. 

   Naujojo LIMA skyriaus nariai tikisi aktyvaus miesto mokytojų dalyvavimo veikloje, kuris yra naudingas ne tik mokytojams bet visai Lietuvai. Juk puikūs istorikai sukurs puikią mokyklą, o ji savo ruoštu nuostabią mūsų Valstybę.