Home Renginiai Europos diena gimnazijoje
Europos diena gimnazijoje
Parašė Rima Šimėnienė, Juodupės gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė   

   Gegužės 8 dieną gimnazijoje  buvo minima Europos diena. Renginį pradėjo istorijos mokytoja Rima Šimėnienė, į aktų salę susirinkusiems mokiniams primindama, kad mūsų žemyne, Europoje, daugiau kaip 40 valstybių, iš kurių 27 jau priklauso Europos Sąjungai. Visos  27 ES šalys turi savo gimtadienį - gegužės 9-ąją, mat idėją šią dieną švęsti kaip Europos dieną, 1950 metais iškėlė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Reoberas Šumanas. Lietuvoje Europos diena pradėta švęsti  nuo 2002 metų.

   Europos dienos renginyje dalyvavo Juodupės gimnazijos 5,6,7,8, I,II,IV -tų gimnazijos klasių  mokiniai ir svečiai iš Rokiškio r. Juozo Tumo Vaižganto vidurinės mokyklos 10 klasės, jų istorijos bei pilietiškumo pagrindų mokytoja metodininke  Dalia Golubeckienė.

   Europos dieną pradėjome burtų traukimu. Kiekviena klasė   „nusiskynė“ gėlės žiedlapį, ant kurio  buvo parašyta, kokią ES valstybę  pristatys. Burtus ištraukus mokiniai ėjo į savo klases arba paskirtus kabinetus  atlikti  nurodytų užduočių .

   Pasiruošimo laikas vieniems prailgo, kitiems jo buvo maža, tačiau visos klasės susirinko į  valstybių pristatymą. Mokinių atliktas užduotis vertino komisja: lietuvių kalbos mokytoja metodininkė I. Rastenienė, spec. pedagogė R. Jonaitienė, bibliotekos vedėja R.Šinkūnienė. Labai įvairiai  mokiniai pasirinko pristatyti ES šalį:  5 –okai buvo kruopščiausi, 6a- istoriškiausi, 6b- moksliškiausi,7a- išradingiausi, 7b- originaliausi, 8a- lyriškiausi, 8b- kukliausi, Iag – naujoviškiausi, Ibg pristatė valstybę sudėtingiausiai, IIag – linksmiausiai, IIbg – netradiciškiausiai,   abiturientai  linksmiausiai ir kukliausiai.

   Visus sužavėjo svečių pasirodymas, jie buvo nuoširdūs , drąsūs, dainingi ir buvo apdovanoti padėka už nuoširdžiausią valstybės pristatymą bei idėjos palaikymą.