Home Renginiai Rašau Lietuva

1

2

 

“Li­tuae” – tokiu vardu pir­mą kar­tą Eu­ro­pos ra­šy­ti­niuo­se šal­ti­niuo­se pa­mi­nė­tas Lie­tu­vos var­das. Tai įvy­ko 1009 m. ko­vo 9 d. Kved­lin­bur­go analuo­se.
Pa­gal šį fak­tą Lie­tu­va 2009 m. šven­tė sa­vo 1000-mečio ju­bi­lie­jų. Lie­tu­vos var­dą pa­minė­jome ne patys. Pagoniška visuomenė dar buvo beraštis Europos pakraštys. Tai už mus padarė kiti… Dar daug turėjo praeiti metų ir šimtmečių, kol patys ėmėme rašyti ir teberašome taip kaip tariame – LIETUVA...

Vis dėlto du žodžiai kiekvienam žmogui turi būti svarbūs ir verti aplinkinių pagarbos. Tie žodžiai – tai asmenvardis ir tėvynės vardas…

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija ir Vilniaus Istorijos mokytojų metodinis būrelis kartu su renginio iniciatore leidykla “Versmė” kviečia visus mokinius visose Vilniaus ir Lietuvos mokyklose 2014 m. kovo 9-ąją dalyvauti pilietiniame renginyje   konkurse „Rašau Lietuvos vardą” ir rašyti vieną, bet svarbų žodį – LIETUVA. Dalyvaudami konkurse pašlovinkime Kovo 9-ąją – pirmąją Lietuvos paminėjimo dieną – LIETUVOS DIENĄ.

 

Savo darbų nuotraukas maloniai prašome iki kovo 15 d. atsiųsti adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai arba paprastu paštu „Versmės” leidyklai, Geležinkelio g. 6, LT-02100, Vilnius.

 

Gražiausių užrašų autoriai bus apdovanoti „Versmės” leidyklos įsteigtais prizais. 

 

Plačiau skaitykite http://www.versme.lt/pdf/konkursas_LD-2014.pdf