Home Renginiai Geriausi Vilniaus miesto istorijos žinovai susirungs Valdovų rūmuose
Geriausi Vilniaus miesto istorijos žinovai susirungs Valdovų rūmuose

"Nebijokim ne tik šautuvo, bet ir žodžio. Žodis neužmuš, jeigu rankos bus švarios. Idėja nugalės, jeigu ją ginsim nuo tų draugų, kurie nori ją išnaudoti. Vėliavos vardas liks garbingas, jeigu ją nešim švariom rankom. <...> Mūsų galioje yra parodyti, kad patrioto vėliava yra garbinga". Vladas Putvinskis

Gegužės 7 d. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose vyks finalinis Vilniaus miesto istorijos olimpiados „Vilnius Gediminaičių dinastijos valdymo metu“ turas.  Jame dalyvaus daugiau nei penkiasdešimt 8 – 12 klasių Vilniaus miesto mokyklų moksleivių, geriausiai pasirodžiusių pirmajame ture, vykusiame mokyklose.

Olimpiadą organizuoja Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos Vilniaus skyrius su partneriais: Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmais ir Lietuvos edukologijos universiteto Istorijos fakultetu. Šio renginio tikslas skatinti moksleivius domėtis Vilniaus miesto istorija bei tobulinti savarankiško mokymosi įgūdžius.

Finaliniame etape dalyvausiantys moksleiviai bus suskirstyti į dvi grupes: 8 – 10 klasių ir 11 – 12 klasių. Jie ne tik atliks įvairias užduotis, kurių metu bus patikrinti jų gebėjimai ir žinios apie XIV – XVII a. Vilniaus miesto istoriją,  dalyvaus ekskursijoje po įspūdingą muziejų – Valdovų rūmus. Užsiėmimai suplanuoti ir mokinius lydintiems mokytojams – jie dalyvaus edukacinėje programoje „Odinės kurpaitės pasakojimas“, kurią ves muziejaus edukatoriai.

Moksleivių darbus vertins Vilniaus miesto progimnazijų, vidurinių mokyklų ir gimnazijų mokytojai, Valdovų rūmų darbuotojai, Lietuvos edukologijos universiteto dėstytojai bei studentai. Vilniaus miesto istorijos olimpiadą remia leidykla „Šviesa“.

 

Renginio programa

10.30 – 11.00 val.

Dalyvių registracija Valdovų rūmų fojė.

11.00 – 11.20 val.

Olimpiados atidarymas.

11.20 – 11.30 val.

Mokinių pasirengimas užduočių atlikimui.

11.30 – 13.00 val.

Užduočių atlikimas.

Edukacinė programa mokytojams „Odinės kurpaitės pasakojimas“

13.10 – 14.40 val.

Darbų vertinimas

Ekskursija Valdovų rūmų ekspozicijoje mokiniams ir jų mokytojams (su gidu).

14.40 – 15.00 val.

Dalyvių apdovanojimai. Olimpiados uždarymas.

 

Kontaktinis asmuo Mindaugas Nefas, tel. nr. 867432821, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai