Home
Įvyko LIMA delegatų suvažiavimas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Robertas Ramanauskas   
Trečiadienis, 19 Lapkritis 2014 12:24

        2014 metų spalio 27 dieną Lietuvos Nacionaliniame muziejuje susirinko Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos skyrių deleguoti mokytojai. Suvažiavimo dalyvius pasveikino muziejaus direktorė dr. Birutė Kulnytė, Rimantas Jokimaitis, ŠMM pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyresnysis specialistas, Lietuvos istorijos instituto direktorius dr. Rimantas Miknys, Lietuvos politologų asociacijos prezidentas dr. Liutauras Gudžinskas.

 

          Suvažiavimas išklausė LIMA tarybos veiklos ataskaitą, kurią pateikė pirmininkė Violeta Kriščiūnienė, finansinę ataskaitą pateikusį tarybos narį R. Navicką, revizijos komisijos pimininko V. Stundžios pranešimą. Suvažiavime apie savo veiklą, iššūkius, laimėjimus ir lūkesčius kalbėjo didžiausių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos skyrių pirmininkai.

       Suvažiavime atsisakė kitai kadencijai kelti savo kandidatūrą tarybos pirmininkė Violeta Kriščiūnienė, kurios pastangos, lyderio ir vadybininko savybės nemažai lėmė, kad sutelktas tarybos darbas, augantys skyriai, didėjantis LIMA narių skaičius  asociacijai suteiktų kaskart vis didėjančio istorijos mokytojų pasitikėjimo, kitų mokytojų asociacijų pagarbos ir partnerystės, ŠMM, UPC bei kitų valstybinių institucijų dėmesio ir pripažinimo.

       Delegatai išrinko naują LIMA tarybą, kuriai dabar du metus vadovaus Vilniaus Žemynos gimnazijos istorijos mokytoja ekspertė Žaneta Vaškevičienė. Naujai tarybai teks spręsti rimtus uždavinius nuolatinėje Lietuvos švietimo sistemos kaitoje: tai ir Bendrųjų programą turinio peržiūra ir atnaujinimas, išreikšti ir apginti istorijos mokytojų požiūrį į vadovėlių kokybę ir leidybos procesą, gilinti tarptautinį asociacijos bendradarbiavimą, visų pirma su EuroClio, plėsti asociacijos gretas ir stiprinti istorijos mokytojų vaidmenį informaciniame kare. Tokias veiklos gaires kaip galimus asociacijos veiklos  prioritetus paskatino rinktis apie valstybės ir istorijos mokslo ir mokymo santykius bei informacinį karą prieš Lietuvą pristatę dr. R. Miknys, doc. Inga Vinogradnaitė, Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktoriaus pavaduotoja, plk. Saulius Guzevičius, Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento direktorius.

      Suvažiavimo delegatams Birutė Kazlauskienė, Nacionalinio muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja bei kitos muziejaus darbuotojos pristate parengtas edukacines programas.

          Suvažiavimo delegatai grįžę į savo miestus ir rajonus turėtų pasidalinti su kolegomis gražiomis žiniomis ir entuziazmu.

Paskutinį kartą atnaujinta Trečiadienis, 19 Lapkritis 2014 12:58