Home
Lietuvos istorijos mokytojų asociacija aktyviai dalyvauja ŠMM ir UPC organizuojamuose renginiuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė LIMA Tarybos pirmininkė Žaneta Vaškevičienė   
Šeštadienis, 06 Gruodis 2014 21:42

Zaneta su Oginskio portretu

2014 metų gruodžio 3-ąją vyko ŠMM ir UPC organizuotas renginys ,,Švietimo bendruomenių asociacijų programų vykdymo sėkmės ir iššūkiai”. Renginyje savo patirtį pristatė 17 švietimo bendruomenių asociacijų, vykdžiusių programas, atstovai. Buvo apdovanoti  Lietuvos pedagogų asociacijų tarybų nutarimu deleguoti nominantai – nusipelnę asociacijoms jų nariai. Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos taryba apdovanojimui teikė Kauno technologijos universiteto gimnazijos istorijos mokytoją ekspertę Jūratę Jarmalauskienę už mokinių paruošimą ir laimėtą aukso medalį tarptautinėje istorijos olimpiadoje.

 

Renginio metu asociacijos prisijungė prie Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos akcijos ,,Knygų kalėdos“. Lietuvos istorijos mokytojų asociacija Lietuvos bibliotekoms padovanojo R. Šmigelskytės-Stukienės knygą  „Mykolas Kleopas Oginskis: politikas, diplomatas, ministras ir jo pasų kolekcija“ su dedikacija:

Ši knyga apie iškilų Lietuvos valstybės vyrą, nugyvenusį kupiną taurios prasmės, kilnių darbų ir nuostabių kūrybinių atradimų gyvenimą bei garbingai palaidotą Florencijoje greta poeto Dantės, dailininkų Džoto ir Mikelandželo, mąstytojo Makiavelio, astronomo Galilėjaus. Vėliau šalia jo atgulė garsusis kompozitorius Džoakinas Rosinis - operos "Sevilijos kirpėjas" autorius. Mykolo Kleopo Oginskio įsimintinas polonezas "Atsisveikinimas su tėvyne" yra neatsiejama pasaulinio muzikos lobyno dalis.

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija (LIMA) linki šios knygos skaitytojams patirti pažinimo džiaugsmą ir atrasti, kad viena iš didžiausių gyvenimo vertybių yra tarnystė Tėvynei.

Paskutinį kartą atnaujinta Šeštadienis, 06 Gruodis 2014 21:50