Home
Nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ logotipas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Robertas Ramanauskas LIMA Tarybos pirmininkės pavaduotojas   
Ketvirtadienis, 08 Sausis 2015 20:56

 

Istorijos žinovas ženklas 2015 01 08

Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos taryba dėkoja dailininkui grafikui Adomui Matuliauskui, sukūrusiam konkurso logotipą. „Lietuvos istorijos žinovo“ ženklas atspindi Lietuvos valstybės ir jos istorijos vertybes. Centre esantis skydas simbolizuoja istorijos paskirtį suteikti kiekvienam piliečiui, kiekvienam Lietuvos žmogui patriotines vertybes. Knyga ir gediminaičių stulpų ženklas byloja, kad istorijos žinios visada yra vertingos, nes jos ugdo tapatumo ir pasididžiavimo Tėvyne, jos praeitimi jausmus. Du sukryžiuoti kalavijai yra Lietuvos visuomenės atsakas į vykstantį informacinį karą, kuriame istorija užima centrinę vietą. Plunksna – kūrybiškumo simbolis. Gebėjimas kūrybiškai naudotis istorijos žiniomis reiškia ir gebėjimą ginti savo valstybės, gimtinės, savo paties kaip piliečio garbę ir orumą.

 

Lietuvos himne, Vinco Kudirkos „Tautiškoje giesmėje“ parašyta: „...iš praeities tavo sūnūs te stiprybę semia...“. Esame stiprūs tiek, kiek tikime savo valstybe ir savimi. Pilieti, ateik į Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“ ir nesvarbu, kiek taškų surinksi, bet tavo dalyvavimas bus veiksmas vardan tos...

          LIMA Taryba ir nacionalinio konkurso organizacinis komitetas šį logotipą naudos kaip renginio organizavimo ir vykdymo atributą, bet ir juo papuoš kiekvieną atėjusį į Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“.

Paskutinį kartą atnaujinta Ketvirtadienis, 08 Sausis 2015 21:03