Home
REKOMENDACIJOS DĖL GEGUŽĖS 8-AJAI SKIRTOS PAMOKOS PDF Spausdinti El. paštas
Parašė LIMA Tarybos pirmininkė Žaneta Vaškevičienė, LIMA Tarybos pirmininkės pavaduotojas Robertas Ramanauskas   

Mieli kolegos istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojai,

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija (LIMA) parengė Antrojo pasaulinio karo Europoje pabaigos ir Europos dienos minėjimo pamoką. Pamoką sudaro pateiktis, kurios skaidrėse yra patalpintos nuotraukos, skirtos skatinti kritinį istorinį mąstymą, pakviesti mokinius diskusijai. Prie skaidrių yra pridėti šeši vaizdo siužetai – interviu su politologu T. Jankeliūnu, istoriku prof. J. Skiriumi bei labai nuoširdūs Vilniaus Šolom Aleichemo žydų gimnazijos direktoriaus Mišos Jakobo pamąstymai apie Lietuvos žydų tragediją Antrojo pasaulinio karo metais.

 

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija (LIMA) rekomenduoja vieną istorijos arba pilietiškumo pagrindų pamoką skirti Antrojo pasaulinio karo pabaigos klausimui bei diskusijai apie karo rezultatus kiekviena europiečiui, lietuviui, žydui, ukrainiečiui. Vykstantis informacinis karas, įvairios istorinės ar propagandinės informacijos srautas, pokalbiai šeimose, įvairių asmeninių patirčių ir įsitikinimų sankirta tikrai iškels nemažai klausimų mokiniams. Tikimės kad pateiktos skaidrės ir interviu bei diskusija klasėje padės mūsų ugdytiniams rasti atsakymus į klausimus, sustiprins jų istorinę sąmonę, padės pasirinkti savo poziciją.

Gražios ir sėkmingos pamokos!


Pagarbiai ir viltingai
Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos pirmininkė Žaneta Vaškevičienė ir
Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos pirmininko pavaduotojas Robertas Ramanauskas

 

PATARIMAI

1. GAVĘ ŠĮ LAIŠKĄ ATSISIŲSKITE SKAIDRES IŠ ANKSO IŠ PATEIKTOS NUORODOS

2. JEI SKAIDRIŲ SU INTEGRUOTAIS VIDEO JŪSŲ KOMPIUTERIS NEPAJĖGIA ATIDARYTI, TAI ATSISIŲSKITE ATSKIRAI SKAIDRES IR VAIZDO SIUŽETUS, O PAMOKOS METU MOKINIUS PAKVIESKITE PERŽIŪRĖTI TĄ VAIZDO SIUŽETĄ, KURIS NURODYTAS ATITINKAMOJE SKAIDRĖJE

Paskutinį kartą atnaujinta Penktadienis, 08 Gegužė 2015 10:35