Home
TARPTAUTINIS TRUMPAMETRAŽIŲ FILMŲ KONKURSAS "Europa verbindet" PDF Spausdinti El. paštas

                Europa verbindet 2015-2016                    Filmo logo 31

              Informuojame, kad prasidėjo tarptautinis trumpametražių filmų konkursas "Europa verbindet". Džiaugiamės, kad pernai, startavęs pavadinimu "Deutsch verbindet", konkursas susilaukė mokinių ir mokytojų susidomėjimo iš kitų Europos šalių.
Šiemet, reaguodami į politines aktualijas Europoje, bei laikydami konkursą tarptautinio projekto "Europa in Vielfalt gestalten" dalimi (daugiu apie projektą http://www.buerger-europas.de/europa-in-vielfalt-gestalten-2015/index.html) ir bendradarbiaudami su Lietuvos istorijos mokytojų asociacija, pateikiame kryptį, į kurią vertėtų atsižvelgti kuriant filmukus. Vertinsime Europą vienijančių veiksnių atskleidimą (istorinė praeitis, žmogaus teisių universalumo idėja, vertybės, tradicijos, ekonomika, religija, kultūra).

 

Kokursas vyksta iki 2016 m. sausio 12 d.
Konkurso naujovės:
- dvi dalyvių kategorijos (13 - 19 metų mokiniai; 20 - 24 metų studentai)
- filmą kuriančių komandą turi sudaryti 3 - 5 asmenys (be mokytojų)
- konkurse gali dalyvauti vokiečių kalbą besimokantys ar ja besidomintys iš Europos Sąjungos šalių, Norvegijos, Šveicarijos, Ukrainos, Baltarusijos, Albanijos, Makedonijos, Juodkalnijos, Serbijos, Turkijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Lichtenšteino, Islandijos, Monako, San Marino ir Andoros
- laisvos formos filmo aprašas vokiečių kalba (iki 1 psl. apimties)
- dalyvių kategorijų pirmos vietos nugalėtojai bus kviečiami į komandos formavimo ir kino dirbtuves 2016 m. balandžio 7 - 10 d. Vilniuje.

SVARBU: Šiuo konkursu skatiname mokinius bendrauti tiek su vokiečių, tiek su istorijos ar politologijos mokytojais, kurti bendrą, integruotą rezultatą.

Detalesnę informaciją rasite prikabintuose konkurso nuostatuose. Išsiuntus sukurtą filmą ir aprašą taip pat yra būtina užpildyti elektroninę registracijos formą.

Kilus klausimams, prašome kreiptis į valdybos narę, Renata Mackevičienę el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai , atsakingą už konkursų organizavimą asociacijoje. 

Tarptautinio trumpametražių filmų konkurso "Europa verbindet" NUOSTATAI

Tikimės aktyvaus Jūsų dalyvavimo.

Paskutinį kartą atnaujinta Šeštadienis, 31 Spalis 2015 17:07