Home Renginiai LIETUVOS LAISVĖS GYNIMO 25-ČIO PAMINĖJIMAS VILNIAUS ŽEMYNOS GIMNAZIJOJE
LIETUVOS LAISVĖS GYNIMO 25-ČIO PAMINĖJIMAS VILNIAUS ŽEMYNOS GIMNAZIJOJE

         Dar prieš Laisvės gynėjų dienos minėjimą keli Vilniaus Žemynos gimnazijos antrų klasių mokiniai dalyvavo diskusijoje „Ar nepabodo kalbėti apie patriotiškumą?" Su susirinkusiais diskutavo prof. dr. Alfredas Bumblauskas, Vytaras Radzevičius, dr. Jolanta Rimkutė, Dovydas Pancerovas. Pašnekovus kalbino dr. Norbertas Černiauskas. Diskusijoje buvo aptariama kas yra šiandienos patriotas, ar patriotizmas ir pilietiškumas - vienas kitą papildantys ar vienas kitam prieštaraujantys, kaip reiškiasi patriotizmas mene ir kasdienybėje, ar gebama ugdyti patriotus.

           Sausio 12 d. trečių gimnazijos klasių mokiniai daug neskelbtų faktų iš pirmų lūpų išgirdo pamokoje, kurioje apie Sausio 13-osios įvykius pasakojo Lietuvos Respublikos Seimo nariai Audronius Ažubalis ir Irena Degutienė. Tos pačios dienos vakarą grupė gimnazijos antrokų su istorijos mokytojomis išsiruošė į pilietinę akciją „Būkime kartu" prie Vilniaus Televizijos bokšto, kur kaip ir kiekvienais metais buvo uždegti atminimo laužai.
         Sausio 13-ąją nuo ankstyvo ryto gimnazijoje blyksėjo žvakių liepsnelės. Mokykloje vyko visuotinė pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija". Vėliau gimnazistai stebėjo laidos „Pamoka Laisvei" tiesioginę transliaciją per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją. Po jos į ketvirtokų pamoką atvykę Aukščiausios Tarybos Apsaugos skyriaus pareigūnai dalijosi prisiminimais ir atsakinėjo į mokinių klausimus apie lemtingąjį mūsų valstybei 1991-ųjų sausį.

Vilniaus Žemynos gimnazijos

pilietiškumo pagrindų ir istorijos mokytoja Rita Dereškienė

0011 0012 0013 Mobile 0014