Home
NACIONALINIS MOKINIŲ KONKURSAS „PRAEITIES STIPRYBĖ – DABARČIAI“ PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Administratorius   
Ketvirtadienis, 05 Spalis 2017 10:54

Lietuvai100

Kviečiame pradėti švęsti Atkurtos Valstybės Šimtmetį bei neįprastai ir kūrybiškai pažinti savo krašto Laisvės istoriją, o atradimu pasidalinti su visa Lietuva.

 

Su konkurso šūkiu „PAŽINK LAISVĘ!“ siūlome vyresnių klasių mokinių komandoms, pasitelkus tiriamuosius bei kūrybinius įgūdžius pažinti sudėtingus, įdomius ir įkvepiančius Lietuvos Laisvės kovų įvykius, asmenybes ar jų įamžinimo būdus.

Būkite šiandienos herojais – aktyviais XXI amžiaus Lietuvos kūrėjais, suvokiančiais, kad nuo Jūsų kasdieninių pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir būsimas Valstybės šimtmetis!

Šiuolaikiškai papasakodami pasirinktą Laisvės kovų istoriją, žadinkite šių dienų visuomenės susitelkimą ir sąmoningumą, primindami visiems, kokia brangi yra Laisvė, ir skatindami susimąstyti, ką reiškia būti piliečiu šiandien.

Geriausius kūrybinius – tiriamuosius darbus pamatys visa Lietuva, o juos parengusios komandos lankysis ne tik teminiuose užsiėmimuose Vilniaus universitete ir Lietuvos kariuomenės daliniuose, bet ir laimės originalius prizus!

Burkite komandas, domėkitės, dalyvaukite ir nugalėkite!

Kvapą gniaužiančių atradimų ir kūrybinio džiaugsmo Jums linki konkurso organizatoriai – jungtinė Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto ir Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos atstovų komanda.

Visa informacija apie konkursą:

www.if.vu.lt/praeities-stiprybe-dabarciai

http://kam.lt/lt/moksleiviams/konkursai_2895/praeities_stiprybe.html

Sekite konkurso naujienas: fb.com/pazinklaisve   

Paskutinį kartą atnaujinta Ketvirtadienis, 05 Spalis 2017 11:12