Home Metodika Mokymo priemonės Mokymo priemonės
Mokymo priemonės PDF Spausdinti El. paštas

mokausisavarankiškai

Leidinys „Mokausi savarankiškai. Teorinė ir praktinė pagalba abiturientui“ (autorius – Mindaugas Tamošaitis) parengtas pagal 2011 m. istorijos brandos egzamino programą. Jame pateikta visa medžiaga, reikalinga istorijos brandos egzaminui pasiruošti ir istorijos dalyko žinioms pasikartoti.

 

Ši pagalbinė mokymosi priemonė abiturientui padės:

• pasikartoti svarbius Europos ir Lietuvos istorijos įvykius bei procesus nuo viduramžių iki šių dienų – tai padaryti pagelbės gausiai pateikiamos schemos, lentelės ir žemėlapiai;

• prisiminti pagrindines istorines sąvokas ir jų apibrėžtis, taip pat faktus apie egzamino programoje išskirtas istorines asmenybes;

• suprasti, kaip atlikti kompleksines valstybinio egzamino užduotis ir kompleksines užduotis, skirtas problemoms spręsti;

• atpažinti kontūrinius žemėlapius ir patars, kaip juos pildyti;

• pasitikrinti įgytas žinias testais ir įvertinti jas, atlikus nemažai kompleksinių užduočių. 

linija1

vad

 

Greitai pasirodys atnaujintas ir papildytas "Visuotins istorijos atlasas mokykloms". Leidinys parengtas atsižvelgiant į atnaujintas ugdymo ir istorijos brandos egzamino programas. Tikimės, kad atlasas bus naudingas nelengvame, bet įdomiame istorijos pažinimo kelyje.

Atlasą sudarė Regina Bugorevičienė, Jūratė Šačkutė, Sigita Kaikarienė.
"Šviesa", 2013 m.

 

 

linija1

 

Visrakcio virselis 2 Leidykla „Didakta“  pristato leidinį „Visraktis į istorijos egzaminą“, kuris siūlo visokeriopą pagalbą besirengiančiam istorijos brandos            egzaminui. Jame galima rasti patarimų, kaip apskritai rengtis kuo geriau išlaikyti egzaminą (nebūtinai tik istorijos!). Tokie patarimai – siūloma efektyvi mokymosi metodika – yra absoliuti naujiena, kurios nerasite jokiame anksčiau išleistame šio pobūdžio leidinyje. Leidinyje siūlomi patarimai, kaip atlikti įvairiausių tipų užduotis, pateikiami pavyzdžiai. Reikalinga medžiaga pateikiama kompleksiškai. 

 

„Visraktį“ sudaro keturios dalys.

 

Pirmojoje dalyje, apibendrinus ilgametę istorijos mokytojo ir dėstytojo patirtį, taip pat – šiokią tokią egzamino programų ir užduočių rengėjo patirtį, pateikiami pasiūlymai abiturientams, kaip naudojantis šia knyga kuo efektyviau pasirengti brandos egzaminui.

 

Antrojoje dalyje pateikiamas pagrindinių žinių konspektas pagal egzamino programą. Kiekvienos temos pabaigoje siūloma atlikti įtvirtinimo užduotis (testus su pasirenkamais atsakymų variantais), susidaryti tos temos laiko juostą ir grafiškai išdėstyti pagrindines temos žinias.

 

Trečioje dalyje pateikiami metodiniai patarimai, kaip atlikti egzamino užduotis pagal atskirus tipus:

 

– klausimai su pasirenkamais atsakymais;

 

– rašytinių šaltinių analizė;

 

– vaizdinių šaltinių analizė;

 

– užduotys pagal kontūrinius žemėlapius;

 

– trumpo pasakojimo kūrimo užduotys.

 

Ketvirtoji dalis skiriama žinioms ir gebėjimams įtvirtinti. Joje rasite užduotis darbui su šaltiniais. Užduotys padeda patikrinti visas įgytas žinias. Jų atsakymai duodami šio leidinio pabaigoje. Palyginę savo atsakymus su pateiktaisiais, lengviau nustatysite savo pasirengimo lygį – įsitikinsite savo žinių tvirtumu, pastebėsite savo klaidas.

 

http://didakta.lt/mokyklai/5-12-klase/istorija/papildoma-medziaga2013-01-03-15-58-50/visraktis-i-istorijos-egzamina-458-587-601-609-624-642-693-756-817-detail

 Leidyklos DIDAKTA mokymo priemonių istorijos mokomajam dalykui naujausias katalogas

linija1

Leidykla „Briedis“ atsižvelgdama į istorijos mokytojų ir abiturientų pageidavimus parengė novatorišką, analogų Lietuvoje neturintį, išsamų ir patogų pagalbininką, kuris padės pasirengti tiek valstybiniam istorijos egzaminui, tiek mokytis istorijos XI–XII klasėse – ISTORIJOS EGZAMINO GIDĄ.

Nuoroda: 
http://www.briedis.eu/Visuomenei/Istorijos-egzamino-gidas.html?force_sid=oaj49pqe9rqks0tl7bmi2mord1

 

linija1

 

Pagal naują programą išleista Vytauto Didžiojo gimnazijos istorijos mokytojos ekspertės Jūratės Litvinaitės knyga ,,Prieš egzaminą", kurioje nagrinėjami pasaulio ir Lietuvos istorijos įvykiai, istoriniai asmenys, reikšmingiausios datos. Pateikiamos laiko juostos, užduotys, bandomieji egzaminai. Duodami visų užduočių atsakymai.

http://www.sviesa.lt/lt.php/naujausios_knygos/355;book;120417;bookvoted;1#bookvote